Trecerea spitalului din Borşa din subordinea Ministerului Sănătăţii către Consiliul Judeţean, pentru a încerca realizarea unor investiţii serioase pentru creşterea calităţii serviciilor medicale, a fost unul dintre subiectele abordate de către preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, la întâlnirea cu aleşii locali din oraşul de la poalele Pietrosului Rodnei.

Alte subiecte abordate au fost cele referitoare la reabilitarea DJ 186 pe Valea Izei, unde, spune Zetea, există finanţare certă prin PNDL2 în valoare de 116 milioane de lei, reabilitarea DJ 187 pe Valea Ruscovei, şi aici cu finanţare certă tot prin PNDL2 in valoare de peste 60 milioane de lei, “ambele cu termene de începere a lucrărilor primăvara anului 2019 sunt obiectivele majore pentru infrastructura rutieră locală”.

„Magistrala de gaz şi apoi distribuţia gazelor către populaţie este un alt obiectiv major a cărei execuţie poate începe tot în 2019, după finalizarea procedurilor locale de constituire a unui ADI dedicat. Acumularea de la Runcu este un alt obiectiv care va beneficia de atenţia noastră pentru a accelera finalizarea lucrărilor prin alocări financiare serioase pentru următorii 3-4 ani.

Toate acestea se adaugă proiectelor locale ale administraţiei din Borşa legate în mod special de investiţii pentru dezvoltarea zonei turistice şi mă gândesc la telegondolă, domeniul schiabil şi facilităţi noi de cazare şi investiţii în infrastructura edilitară locală”, a precizat Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și