În urma selecției fișelor de proiecte destinate pregătirii de proiecte de infrastructură din cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020, a fost selectată spre finanțare documentația tehnică aferentă investiției ”Mara – Nord”, în valoare de 3.338.372,76 lei. Consiliul Județean Maramureș va participa la cheltuielile cuprinzând valoarea totală estimată a documentaţiei tehnice, cu suma de 1.888.832,76 lei inclusiv T.V.A., valoarea finanțată prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020 fiind de aproximativ 1.5 milioane lei.

Documentațiile tehnice care se vor solicita la finanțare sunt documentații de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru infrastructura rutieră de interes județean, aferente traseelor de drumuri județene stabilite și aprobate, care au conectivitate primară sau secundară cu rețeaua de transport european TEN-T.

Recent, autoritatea deliberativă a Consiliului Județean Maramureș a aprobat traseele de drumuri județene pe care le propune pentru a fi reabilitate în exercițiul financiar 2021-2027 al Uniunii Europene. Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a arătat că pentru a putea fi obținută finanțarea europeană pentru traseul Mara – Nord, care însumează 117 kilometri de drumuri județene, este necesară realizarea acestor documentații tehnice. „Odată obținute documentațiile tehnice, vom putea demonstra eligibilitatea proiectelor pe care le propunem. Pentru ca aceste documentații să nu fie exclusiv în sarcina finaciară a Consiliului Județean Maramureș, ni se pune la dispoziție o cofinanțare care acoperă aproximativ jumătate din costuri. Ne dorim ca toți cei 117 kilometri propuși să intre în reabilitare și sperăm ca cei de la Ministerul Transporturilor să înțeleagă greșeala pe care au comis-o în ceea ce privește continuarea reabilitării drumului județean DJ 109F, între Rogoz, Lăpuș, Strâmbu Băiuț și Cavnic și faptul că și acest tronson este eligibil și conectat la rețeaua TEN-T”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet