Dacă până nu demult salvatorii montani maramureșeni își desfășurau activitatea fără a avea dotările minimale necesare, odată cu înființarea Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, Consiliul Județean Maramureș a răspuns solicitărilor și a finanțat achiziția de materiale necesare bunei desfășurări a misiunilor în care sunt angajați salvamontiștii maramureșeni. La finalul anului trecut s-au alocat resurse pentru baza materială medicală a serviciului, fiind achiziționate defibrilatoare automate complexe, atele și saltele vacumatice, tărgi și KED-uri. Investițiile au continuat, în dotarea Salvamont Maramureș regăsindu-se astăzi și o dronă performantă utilizată în misiunile de căutare-salvare de zi și de noapte, un trepied pentru salvarea din zone cu acces dificil și cu adâncimi foarte mari, precum și trei UTV-uri care fac posibil accesul salvamontiștilor în zonele dificile, care implică condiții grele, atât pe timp de vară, cât și de iarnă. De asemenea, în luna iulie a acestui an, Consiliul Județean Maramureș a alocat peste 550 de mii de lei Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș pentru dotarea cu două autoutilitare, care fac posibilă intervenția salvamontiștilor maramureșeni în zonele montane greu accesibile, dar și pentru continuarea reparațiilor la baza de salvare de la Mogoșa. Totodată, s-au alocat resurse pentru elaborarea unor studii necesare pentru construcția Bazei Salvamont Cavnic.

„Toate aceste dotări aduc activitatea Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș în spectrul normalității și constituie o gură de aer, dar și un real ajutor pentru salvamontiștii maramureșeni. Salvamont Maramureș s-a bucurat de sprijinul necontenit al președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a răspuns mereu cu celeritate solicitărilor noastre și ne-a fost alături, fără excepție. Noi, salvatorii montani, avem un crez și anume acela că NU VOM RENUNȚA NICIODATĂ, iar atunci când găsim susținere din partea autorităților locale putem să fim, într-adevăr, oriunde și oricând, mereu prezenți pentru siguranța maramureșenilor și a turiștilor care ne vizitează județul”, a arătat Dan Benga, managerul Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a lăudat, în repetate rânduri, rezultatele foarte bune pe care salvatorii montani maramureșeni le-au obținut în misiunile de salvare și s-a declarat unul dintre cei mai mari promotori ai Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș. „Aproape că nu este zi în care salvamontiștii maramureșeni să nu ducă lupte contracronometru pentru salvarea de vieți, iar siguranța maramureșenilor și a turiștilor din județ este un subiect care merită întreaga noastră atenție. Dincolo de pregătirea complexă a salvatorilor montani, succesul misiunilor în care aceștia sunt agrenați depinde și de infrastructura pe care o au la dispoziție. Am considerat că este de datoria noastră, a actualei administrații, să investim în dotarea acestui serviciu vital în preîntâmpinarea tragediilor din zonele greu accesibile și să le arătăm prietenilor noștri de pe cărările munților că, la rândul lor, pot găsi în administrația județeană un prieten loial și un partener corect”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet