Printre punctele de pe ordinea de zi s-au aflat și două proiecte prin care au fost stabilite măsurile pentru punerea în aplicare a prevederilor Hotărârilor nr. 15/2020 și nr. 16/2020, ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Hotărârea nr. 15/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se referă la ajutorarea unor categorii de persoane vulnerabile, prin distribuirea de kituri cuprinzând materiale de protecție, în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Fiecare astfel de kit va cuprinde câte măști, mănuși, dezinfectanți, dar și produse pentru igiena persoanlă. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani, persoanele care beneficiază de ajutor social, persoanele cu venituri reduse, persoanele cu dizabilități sau însoțitori ai acestora, precum și alte categorii de persoane defavorizate/nevoiașe.

Punerea în aplicare a prevederilor acestei hotărâri se va realiza de către Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Crucea Roșie Română – Filiala Maramureș, Serviciul de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare și 75 de unități administrativ-teritoriale din județ.

Consiliul Județean Maramureș se angajează să centralizeze de la unitățile administrativ-teritoriale din județ situațiile privind persoanele care vor beneficia de ajutor și să asigure finanțarea cheltuielilor în sumă de 3.500.000 lei pentru produsele de protecție care urmează să fie achiziționate. Totodată, instituția județeană se implică în distribuirea produsele de protecție către unitățile administrativ-teritoriale din județ și va verifica modul de derulare a procedurii de distribuire a produselor către beneficiari. Administrația județeană participă, prin mijloace proprii, la derularea tuturor acțiunilor specifice pentru punerea în aplicare a prevederilor hotărârii.

În același timp, Crucea Roșie Română – Filiala Maramureș, împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare vor contribui la distribuirea produselor, vor colabora cu unitățile administrativ-teritoriale pe durata desfășurării acțiunilor de distribuire și vor menține legătura cu Consiliul Județean Maramureș, semnalând orice problemă constatată cu ocazia desfășurării acțiunilor de distribuire.

Unitățile administrativ-teritorile au întocmit situațiile cuprizând persoanele care se încadrează în categoriile mai sus menționate, fiind identificate 88.762 de solicitări. Prin suma alocată, Consiliul Județean Maramureș va putea acoperi 45% din necesar, urmând a fi identificate acele persoane care au cea mai mare nevoie de astfel de materiale. Comisia din cadrul Consiliului Județean Maramureș, care se ocupă de derularea acestui proiect, coordonată de vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș, va face eforturile necesare pentru identificarea în cel mai scurt timp a unui furnizor care dispune de necesarul de materiale și se poate angaja la livrarea lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet