Proiectul îmbină două obiective de valorificare a potenţialului turistic şi cultural al județului Maramureş, contribuind, implicit, și la dezvoltarea economică a comunităţilor pe care „DRUMUL MARAMUREŞULUI” le va străbate. Acesta presupune, în primul rând, amenajarea, în întreg judeţul, a unui traseu cu o lungime totală de peste 600 de kilometri, destinat turiştilor doritori să parcurgă la pas, călare sau cu bicicleta, cele patru provincii istorice maramureşene: Ţara Codrului, Ţara Chioarului, Ţara Lăpuşului şi Ţara Maramureşului. Traseul propus pornește de pe Câmpia Tineretului din municipiul Baia Mare, străbate Munţii Igniş şi Gutâi până în Săpânţa şi Sighetu Marmației, ajunge la Borşa pe Valea Vişeului şi trece prin Munţii Maramureşului, întorcându-se pe Valea Izei şi Cosău, prin Munţii Lăpușului și pe lângă Munții Țibleșului, ajungând înapoi în Fisculaș, cu ocol prin Țara Lăpuşului, de unde se bifurcă două trasee, unul care străbate Ţara Codrului şi ajunge până în Seini, iar alt tronson care se întoarce în Baia Mare prin Ţara Chioarului.

Totodată, prin acest proiect se dorește promovarea Maramureşului ca destinație turistică și prin realizarea unei campanii de promovare şi branding pentru zboruri interne şi externe, de pe și înspre „Aeroportul Internațional Maramureş”. Această campanie, derulată preponderent în București, dar și în Maramureș va presupune, pentru o perioadă de 60 de zile, realizarea următoarelor acțiuni: afișare bannere digitale, panouri stradale, casete luminoase, branduire mijloace de transport în comun şi stații transport local, promovare online și în presa scrisă, concept și difuzare spot audio-video pentru promovarea Maramureşului ca destinaţie turistică, pentru deplasările pe calea aerului.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea s-a declarat încrezător de rezultatele acestui proiect care, prin sporirea atractivității turistice a județului, va constitui un ajutor acordat tuturor operatorilor din turismul maramureșean. „Marcarea a 600 de kilometri de trasee turistice precum și realizarea unei campanii de promovare a Maramureșului, în mijlocul Bucureștiului constituie un proiect ambițios. Am încredere că rezultalele acestui proiect, cu un puternic specific românesc, vor spori atractivitatea turistică a județului nostru”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet