Pentru prevenirea și limitarea infecției cu noul Coronavirus agentul economic unde lucrează două persoane confirmate a instituit o serie de măsuri și de proceduri pentru asigurarea securității și sănătății angajaților, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare și recomandările primite de la Ministerul Sănătății.

La societatea comercială se realizează dezinfecția totală a suprafețelor de către o firmă specializată și avizată de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș. În toate zonele societății au fost instalate dozatoare cu dezinfectant. Curtea exterioară a fost dezinfectată zilnic cu soluție ce conține clor, iar în zona halelor de producție au fost amplasate covoare dezinfectante. La intrarea în societate s-a montat o instalație de pulverizare cu vapori, cu folosirea de soluție dezinfectantă.

Angajații sunt monitorizați în privința stării de sănătate și le este măsurată temperatura corpului prin termometrizare digitală. Pauzele de lucru au fost decalate pentru a se evita aglomerarea de persoane. De asemenea, au fost realizate marcajele necesare pentru păstrarea distanței de socializare.

Societatea comercială a amenajat un spațiu de dezinfectare cu lumina ultravioletă pentru materiile prime. La standurile de lucru au fost montate separatoare din plexiglas pentru delimitarea locurilor de muncă, iar angajații au primit materiale de protecție (măști și mănuși) cu obligativitatea purtării. În sala de mese, angajații stau singuri la masă, iar mesele au fost dispuse intercalat și cu păstrarea distanței de socializare. Au fost afișate regulile de igienă care au fost prelucrate cu toți angajații.

Față de măsurile în vigoare existente s-au dispus măsuri suplimentare prin creșterea numărului mijloacelor de transport pentru angajați în scopul respectării distanțanței sociale și efectuarea dezinfecției după fiecare cursă a mijloacelor de transport.Vehiculele de transport sunt dotate cu materiale dezinfectante. Angajații poartă masca de protecție pe tot parcursul transportului de la și dinspre locul de muncă. În incinta societății au fost instalate camere de termoviziune și toți angajații sunt verificați la intrarea în schimb.

Fiecare angajat a primit vitamine pentru creșterea imunității.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și