În cadrul audierii publice care a urmărit consultarea mediului de afaceri maramureșean cu privire la măsurile care ar trebui luate pentru dinamizarea activității economice din județ și pentru susținerea firmelor grav afectate de pandemie, s-a transmis un mesaj de apreciere pentru măsurile luate de CJSU după apariția COVID-19, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea, care este vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

” CJSU a luat mai multe decizii în Maramureș, care au avut ca scop atât păstrarea distanțării sociale în vederea protecției sporite a cetățenilor, cât și măsuri de testare a persoanelor carantinate, pentru prevenirea răspândirii infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2. Am fost felicitați, de exemplu, pentru intervenția făcută la Eaton Fărcașa, acolo unde, ulterior vizitei pe care am efectuat-o în fabrică, au fost testați mai mulți salariați pe cheltuiala angajatorului. Este important să fim curajoși pe mai departe și să insistăm ca firmele să își testeze salariații acolo unde pot exista suspiciuni de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2, iar odată obținut rezultatul testelor, munca să fie reluată, treptat, pentru ca tot mai mulți maramureșeni să poată să revină în activitate”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Alte măsuri care au fost luate de CJSU Maramureș și au fost aplicate, ulterior, la nivel național, au privit programul de cumpărături pentru seniori, stabilit de la 7.00 la 11.00 dimineața, pe considerentul că magazinele sunt proaspăt dezinfectate și nu este o prezență mare de persoane la primele orele ale zilei, dar și obligativitatea purtării măștii sau al unui mijloc care să acopere fața, la ieșirea în public. Tot CJSU Maramureș a stabilit ca, la locul de muncă, să fie păstrată distanța recomandată de minim 1,5 metri între angajați, iar aceștia să fie în permanență protejați cu mănuși și mască în timpul programului de lucru, pentru a evita răspândirea sau contractarea coronavirusului SARS-CoV-2.

”În mediul economic este necesară o mobilizare maximă, iar interesul autorităților este ca maramureșenii să poată să se întoarcă la muncă, în cel mai scurt timp, pentru a reporni motoarele economiei. Trebuie să facem tot ce stă în puterile noastre pentru a veni în sprijinul tuturor celor afectați de această criză sanitară care s-a transformat într-o criză economică”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet