Un proiect identic a fost supus aprobării Consiliului local Sighet și în cursul anului 2020, proiect care a căzut la vot și a iscat numeroase controverse. Cu toate acestea, proiectul a fost adus din nou în fața consilierilor sigheteni, probabil în speranța că de această dată va trece.

Controversele iscate de acest proiect sunt legate de vânzarea terenului, care este situat între sediul ANAF și o clădire nou construită. Deși vorbim de zona cea mai scumpă din Sighet, prețul propus pentru vânzarea terenului este unul derizoriu, în cuantum de doar 16 mii lei. Menționăm că în zonă s-a vândut în anii trecuți o parcelă de teren la prețul de peste 700 euro / mp.

Iuga Nicolae, președintele Comisiei de buget-finanțe, a propus renunțarea la vânzare și să se ia în calcul concesionarea sau închirierea terenului respectiv, însă la prețul pieței, nu la prețuri subevaluate în dauna municipiului. Totodată acesta a mai declarat că „Sighetul nu este de vânzare”. Această propunere a fost respinsă de către omul de afaceri care dorește să îl cumpere. Discuțiile dintre consilieri, dezvoltatorul imobiliar și doi susținători ai acestuia prezenți în sală au degenerat, ajungându-se chiar și la jigniri.

Proiectul în cauză a picat la vot, întrunind doar două voturi „pentru”, dintr-un minim necesar de 10 voturi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet