Ședința a fost convocată la solicitarea unui număr de 11 consilieri locali aparținând PNL, USR, PMP, PLUS și UDMR. Se pare că grupul PNL, USR și PLUS a reușit să parafeze o înțelegere cu cei doi consilieri locali ai PMP și cel al UDMR în sensul susținerii candidatului PNL pentru această funcție, în persoana Danielei Maria Onița-Ivașcu.

Matematic, candidatul PNL pentru funcția de viceprimar se bazează de această dată pe un număr de 12 voturi din totalul de 19 consilieri locali sigheteni. Numărul minim de voturi pentru a ocupa funcția de viceprimar este de zece.

În data de 2 februarie a.c. se va încerca pentru a treia oară ocuparea acestei funcții în Primăria Sighet.

La prima încercare candidații propuși au fost Iuga Nicolae - Pro România (propunerea primarului Vasile Moldovan) și Daniela Maria Onița-Ivașcu - PNL (propunerea consilierului local Tomșa Petru). Ambii candidați au obținut câte 9 voturi, din minimul necesar de 10.

La a doua încercare candidații propuși au fost Daniela Maria Onița-Ivașcu - PNL (propusă de către consilierul local Tomșa Petru) și Gabriel Petru Filipciuc - PMP (propus de către consilierul local Grad Gheorghe). Rezultatul a fost: 9 voturi Daniela Maria Onița-Ivașcu și 7 voturi Gabriel Filipciuc. Niciunul nu a întrunit numărul minim de 10 voturi necesare nici de data aceasta.

La prima încercare consilierul local UDMR, Beres Ildiko Ibolya, s-a abținut de la vot iar la a doua încercare nici măcar nu a participat la ședință. Având în vedere că Beres Ildiko Ibolya a fost numită de către conducerea ISJ Maramureș (condus de PNL) în funcția de director al Liceului maghiar „Lowey Klara”, aceasta brusc și-a arătat susținerea pentru funcția de viceprimar față de candidatul PNL.

Între semnatarii convocatorului de ședință se numără și consilierii locali ai PMP. Încă nu știm ce au reușit aceștia să negocieze cu PNL pentru a le susține candidatul.

Așadar, mâine, 2 februarie a.c., consilierii locali sigheteni vor fi la a treia încercare pentru a-și alege viceprimarul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet