"Vreau să vă felicit pentru a șasea ediție și pentru faptul că ați reușit să puneți Clujul pe harta Europei în materia filmului de comedie, fiind cel mai important festival de comedie din Europa la această oră. Putem fi cu toții de acord că nu există astăzi în România un oraș care să aibă un dinamism cultural și artistic mai mare decât municipiul nostru. Numai în aceste zile, dacă ne uităm în zona centrală a Clujului, vom vedea că avem un festival internațional de carte, un festival național de literatură, TiMAF iar în această seară a început Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj", a declarat Emil Boc.

Horațiu Dan, directorul festivalului, a spus că ediția din acest an este "mai stufoasă ca oricând".

"Anul acesta avem o ediție mai stufoasă ca oricând și care, sperăm noi, va însemna consolidarea poziției internaționale a festivalului, care este astăzi cel mai important festival de film dedicat comediei din Europa. Avem înaintea noastră o ediție foarte bogată, o ediție cu foarte multe filme. Vom avea o ediție în care vom vedea 192 de filme din 38 de țări, un concert de jazz, un spectacol de dans contemporan, o piesă de teatru, vom participa la lansări de carte, expoziții, workshopuri, seminarii și, nu în ultimul rând, alături de noi în ultimele zile de festival va fi marele actor Victor Rebengiuc, care va primi premiul de excelență al festivalului", a afirmat Horațiu Dan în deschiderea evenimentului.

PUBLICITATEComedy Cluj a fost deschis vineri seară, la Cinema "Florin Piersic", cu "Hector în căutarea fericirii", în regia lui Peter Chelsom. Pelicula, care a avut premiera oficială la Festivalul Internațional de Film de la Toronto și a câștigat premiul pentru Cel mai bun trailer de comedie la Golden Trailer Awards 2014, spune povestea unui psihiatru hotărât să descopere secretul fericirii.

În cea de-a doua zi a festivalului, clujenii vor avea ocazia să vadă, într-o proiecție de gală, filmul scris și regizat de Andrei Gruzsnicki "Q.E.D.". La final, regizorul, producătoarea Velvet Moraru și actorii Sorin Leoveanu și Dorian Boguță vor răspunde întrebărilor publicului.

192 de filme din 38 de țări de pe patru continente sunt programate în principalele secțiuni ale Comedy Cluj — competiția internațională și competițiile de scurtmetraj independent și studențesc, dar și Comedy-Panorama, Comedy-Drama Around the World, Docu-Comedy, alături de un cocktail de evenimente conexe în doze de jazz, teatru și dans și peste 100 de invitați care sunt așteptați de-a lungul celor 10 zile de festival.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Consiliul Județean Cluj, Centrul Cultural German, Ambasada Israelului în România, Casa de Cultură a Studenților, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Universitatea Sapienția, Teatrul Național Cluj-Napoca și de Opera Maghiară Cluj-Napoca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și