„Unul dintre cele mai importante puncte pentru dezvoltarea aeroportului este proiectul de transport intermodal de peste 70 de milioane de euro pentru care se pot atrage 85% din fonduri europene. Am propus o asociere între Consiliul Județean Cluj, Primăria Cluj-Napoca, Aeroport, CFR, Ministerul Transporturilor, CNADNR, care este eligibilă și poate obține fondurile europene necesare.

Proiectul prevede o nouă gară în cartierul Someșeni, o pasarelă de 280 de metri pentru o conexiune a aeroportului cu această gară, o conectare cu transportul rutier și un Terminal Cargo, de mărfuri. Realizarea proiectului va dura între 2 și 10 ani, în mai multe etape”, a declarat, marți, într-o conferință de presă, David Ciceo, director al aeroportului clujean.

Acesta a mai spus că respectivul proiect este primul din România depus la Comisia Europeană pentru transport intermodal.

„Suntem primii din România care depunem proiecte pe transport intermodal. Am realizat studii de fezabilitate pentru acest proiect, cofinanțate de CE și Consiliul Județean Cluj. În urma realizării acestui proiect, numărul de pasageri va crește pe aeroportul clujean cu 15%, pentru că se va facilita transportul pasagerilor de pe o zonă extinsă. Până în 15 februarie 2015 trebuie depus proiectul”, a completat David Ciceo.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și