Competiţia s-a adresat tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice, iar scopul acesteia a fost acela de a identifica şi disemina iniţiative inovative şi eficiente din administraţia publică. Evenimentul s-a desfăşurat la Biblioteca Naţională din Bucureşti, joi 20 octombrie, cu premierea celor mai bune practici în cadrul conferinţei internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”, precum și cu diseminarea acestora la nivel naţional printr-un Ghid de bune practici.

Maramureşul a fost reprezentat de către Şcoala Nicolae Bălcescu Baia Mare prin Silvia POP, directorul şcolii şi totodată promotorul iniţiativei pe plan local, împreună cu Primăria Municipiului Baia Mare.

Astfel, în cadrul premierii bunelor practici din administrația publică din România, Şcoala Nicolae Bălcescu Baia Mare prin proiectul - Programul educaţional de remediere şcolară - „ŞCOALA DUPĂ ŞCOALĂ” s-a clasat pe locul II la nivel naţional.

„Inovația în administrație există. Sper că bunele practici pe care le împărtășiți azi să poată fi generalizate”, a declarat Vasile DÂNCU, viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Președintele ANFP, József BIRTALAN a declarat la finalul evenimentului

„Transmit mulțumirile mele tuturor acelora care s-au alăturat efortului nostru de a identifica și promova bune practici, înscriind proiecte în competiție. 60 de proiecte au fost înscrise în competiție, iar faptul că anul acesta ne-am bucurat de sprijinul Consiliului Europei în demersul nostru a fost un plus de valoare”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet