Imediat, organizatiile de asa-zisa protejare a drepturilor tiganesti s-au sesizat si au reclamat “abuzul” conducerii Primariei Baia Mare, uitand sa mentioneze doua aspecte importante: cocioabele si acareturile sunt contruite ilegal pe domeniul public, iar mentinerea lor pe amplasamentul respectiv ar insemna, pe langa acceptarea unei incalcari a legii, periclitarea realizarii unui proiect de 120 milioane euro.

“Noi nu am daramat nicio constructie in acea zona. Am vorbit cu oamenii si au inteles. Ei singur s-au mutat in alta parte. In caz contrar, am fi intervenit. Nu putem bloca o asemenea investitie pentru 15 cocioabe”, a explicat primarul baimarean Catalin Chereches.

Radu Micle, director al compartimentului Juridic din cadrul Vital SA, societate care gestioneaza implementarea proiectului, afirma ca el este cel mai important proiect al judetului, raportat la sumele de bani alocate.

“Este executat in cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu si are ca finantare fonduri europene. Are ca obiectiv extinderea si reabilitarea retelelor de apa la nivel judetean. Termenul de finalizare este 2015.

E cea mai mare investitie de dupa ’90, in Maramures. A doua ca valoare a fost adusa tot de Vital, in valoare totala de 47 milioane euro, derulata in cadrul ISPA”, a punctat Micle.

Recent, intr-un memoriu adresat forurilor europene, intitulat “Opriti noua evacuare fortata a tiganilor, in Baia Mare”, Amnesty International Romania a criticat mutarea cocioabelor din locatia respectiva. Publicat in data de 5 august pe site-ul organizatiei, documentul a fost sters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!