În intervalul 22.09.2014 ora 13:00 — 23.09.2014 ora 14:00 se pot produce la nivel local scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Lăpuș, Someșul Mare — județele Maramureș și Bistrița-Năsăud, afluenții mici ai Someșului din județele Sălaj și Maramureș, Crasna (bazin superior) — județul Sălaj, bazinele superioare ale râurilor Bega și Timiș — județele Caraș Severin și Timiș, Bârzava, Caraș, Nera — județele Caraș-Severin și Timiș.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din județele Sălaj, Maramureș și Bistrița — Năsăud.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenți de grad inferior ai acestor râuri.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet