Conform meteorologilor, în intervalul 8 decembrie, ora 23,00 — 10 decembrie, ora 10,00, aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud, cuprinzând treptat majoritatea zonelor.

Județele vizate de atenționare sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Brașov, Covasna, Vrancea, Galați, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Dolj, Olt, Vâlcea, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman și Municipiul București.

În Oltenia și în Muntenia va ploua continuu și se vor cumula cantități de apă cuprinse, în general, între 25 și 50 l/mp.

În Moldova, în cursul nopții de luni spre marți, vor fi precipitații slabe, mai ales ploaie și burniță care local vor depune polei, apoi ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, cu precădere în dealurile subcarpatice.

În zonele montane și submontane va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăși local 15-20 cm, în special în Carpații Meridionali și de Curbură. Vântul se va intensifica în sud-estul țării, unde rafalele vor depăși 55-60 km/h, dar izolat și pe crestele montane unde trecător va viscoli sau spulbera zăpada.

Precipitații mixte vor fi posibile pe suprafețe mici și în regiunile sudice și centrale, iar în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezenta atenționare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și