Intre orele 20:50 si 22:00, local mai ales în sud-estul judeţului Harghita, în zona localităţilor: Băile Tuşnad, Cozmeni, Plăieşii de Jos, Sânmartin, Sântimbru, Ciucsangeorgiu, se vor semnala averse de ploaie ce vor depăşi 20…25 l/mp, grindină de dimensiuni medii, descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizarea meteo de vreme severă până în data de 27 mai, ora 18. Va ploua în zona Carpaţilor Orientali, în Maramureş şi local în Transilvania şi Crişana, unde cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

În restul teritoriului, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil căderi de grindină.

PROGNOZA METEO. Miercuri, în vestul, centrul şi nordul ţării cerul va fi mai mult noros, pe arii extinse va ploua, iar valorile de temperatura se vor situa sub cele climatologic specifice datei, cu precădere în Câmpia şi Dealurile de Vest, unde vor caracteriza o vreme rece pentru sfârşitul lunii mai. În restul teritoriului, regimul termic se va situa în jurul celui normal, iar înnorări şi local averse şi descărcări electrice vor fi în a doua parte a zilei, dar mai ales noaptea. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi de la 11...12 grade în Dealurile Banatului şi Crişanei şi 28...29 de grade în Subcarpaţii de Curbură şi în Bărăgan.

Miercuri, vremea din Bucureşti va fi uşor instabilă şi, îndeosebi spre seară şi noaptea, vor fi înnorări temporare, averse, însoţite de fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și