Polițiștii maramureșeni recomandă șoferilor să conducă prudent, să nu circule cu viteză și să nu bruscheze comenzile. Mai mult, viteza trebuie adaptă la condițiile de trafic si drum, trebuie păstrată o distanță față de mașinile din față.

Circulația pe sectoarele de drumuri naționale se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul este curat și umed, cu excepția DN 18, în Pasul Prislop, unde stratul de zăpadă frământată măsoară pe anumite porțiuni până la 1 cm. Cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri naționale. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, intre km 160 si km 180, in Pasul Prislop. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 15 utilaje si au imprastiat 89 tone materiale antiderapant si 475 litri clorura de calciu. Drumul judetean 83A Mara-Runcu ramane temporar inchis circulatiei rutiere.

Nu sunt probleme alimentarea cu energie electrica a localitatilor.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Gheata este prezenta pe malul raurilor Firiza, Mara, Botiza, Iza, Ruscova, Vaser, Cisla si Tisa.

Stratul de zapada masoara 115 cm la Cavnic, 91 cm la Firiza, 90 cm la Baiut si in Pasul Gutai, 64 cm la Coroieni, 63 cm la Luhei, 58 cm pe Valea Vaserului, 51 cm la Grosii Tiblesului, 45 cm in Baia Borsa 43 cm la Vf. Iezer, in Poiana Borsa, la Mara si Valea Vaserului, 42 cm la Bistra, 40 cm la Moisei, Leordina si Razoare, 36 cm la Targu Lapus, 36 cm la Suciu de Jos si Vadu Izei, 29 cm la Ocna Sugatag, 22 cm la Colpalnic si Lapusel, 19 cm in Baia Mare.

La aceasta ora înregistrăm -3 grade in Baia Mare, Seini, Baia Sprie, -2 grade in Pasul Gutai, la Targu Lapus, Cavnic, -1 grad la Ocna Sugatag, respectiv 0 grade la Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus și Borsa.

Vremea ramane astazi in general inchisa și se va răci ușor față de zilele precedente. Pe arii extinse vor cădea precipitații sub formă de ninsoare. La începutul intervalului precipitațiile vor fi și sub formă de ploaie și lapoviță, care vor favoriza producerea poleiului. Pe arii restrânse, la munte, cantitățile de apă vor fi moderate și se va depune un strat nou de zăpadă. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare in zona montana inalta unde va spulbera sau viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 1 grad, iar cele minime intre -6 si -4 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Duminica, 27 ianuarie, prognoza meteorologica prevede ca vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Izolat, in prima parte a zilei, va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari la munte unde va spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 1 grade, iar cele minime intre -5 si -1 grad. Pe arii restranse se va semnala ceata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și