Potrivit ANM, local în Transilvania, Moldova, iar mai ales spre seară și la începutul nopții în regiunile sudice vor fi perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină.

Pe alocuri aversele vor fi torențiale, cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40...50 l/mp.

Pe lângă această avertizare, ANM a mai avertizat că 15 judeţe situate în sudul şi sud-estul ţării, inclusiv Capitala, se vor afla, duminică, sub Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

Meteorologii avertizează că valul de căldură va persista şi pe parcursul săptămânii viitoare. Astfel, în intervalul 25 - 28 iulie, valul de căldură va persista în jumătatea de sud-vest și se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Marți, pe 26 iulie, în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, se mai arată în comunicatul ANM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și