O altă decizie este ca Ana Birchall să rămână ministru al justiției, iar Titus Corlățean va fi propus vicepremier, în condițiile în care postul deținut de Viorel Ștefan s-a vacantat, după plecarea acestuia la Curtea Europeană de Conturi.

Nouă voturi au fost în CEx pentru demiterea lui Codrin Ștefănescu din funcția de secretar general al PSD, patru împotrivă și mai multe abțineri. Funcția de secretar general al partidului i-a fost încredințată Rodicăi Nassar, care a fost susținută de organizația PSD București, ceea ce înseamnă că Gabriela Firea, căreia tocmai i s-a redat funcția de vicepreședinte al partidului, își recapătă influența în partid. Lia Olguța Vasilescu i-a luat apărarea lui Codrin Ștefănescu, căruia i s-a cerut să plece din funcție, însă fără rezultat.

În ceea ce o privește pe Ana Birchall, care era interimar la Justiție, ea va fi propusă ministru plin, iar la fonduri europene va fi propusă președintelui Roxana Mînzatu. Fostul ministru de externe în guvernul Ponta, Titus Corlățean, va fi nominalizat ca vicepremier în locul lui Viorel Ștefan. Corlățean și-a dat demisia după primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014 din cauza scandalului legat de o proastă organizare a votului din diaspora, un scandal care s-a repetat și la alegerile europarlamentare din 2019.

Toate aceste propuneri au fost decise în CEx în condițiile în care mandatele de interimari ale miniștrilor din aceste posturi se apropie de sfârșit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet