Judeţul Teleorman a fost sub cod roşu de vreme severă, seara trecută. În Turnu Măgurele, vântul, care a suflat cu peste 120 de kilometri pe oră, a rupt numeroşi copaci, iar mai multe acoperişuri au fost spulberate de vijelie şi purtate prin aer, ca nişte fulgi, zeci de metri. Şoferii prinşi în mijlocul naturii dezlănţuite au fost nevoiţi să facă slalomuri printre copaci şi cabluri rupte. A fost un adevărat peisaj apocaliptic pe străzile oraşului!

"Sfârşitul lumii!"

Sub cod roşu de vreme rea a fost şi judeţul Dolj. A plouat torenţial o oră, iar străzile din Craiova, acoperite de puhoaie, s-au transformat în râuri. Primăria a luat decizia de a suspenda toate activităţile festive, pentru că zona centrală a Craiovei a fost paralizată.

Strat de gheață în Urzicuța

În comuna Urzicuţa, din judeţul Dolj, a fost şi mai rău. Codul roşu a adus cu el şi grindină de dimensiuni foarte mari. În doar câteva minute, străzile au fost acoperite de un covor de gheaţă. Culturile agricole din zonă, spun gospodarii, au fost compromise.

Chiar dacă avertizările cod roșu au făcut prăpăd, au fost şi oameni care au făcut haz de necaz. Unii craioveni au profitat de "râul" care le traversa oraşul şi... au ieşit la pescuit.

Fraţilor, ne pregătim să mergem la un pescuit corespunzător pe strada Eliza Opran.

Relule, ce momeală ai?

E de ştiucă.

De ştiucă? De răpitor?

Aproape toată țara, sub cod galben de vreme severă
Şi turiştii de pe litoral au fost inventivi.

Te-ai lansat!

Stai că e greu cu ambreiajul!

Dacă e marea agitată, mergem pe promenadă. Veneţia!

Codul portocaliu de vreme rea a ieşit din vigoare azi-noapte, la ora 03:00. Totuşi, aproape toată ţara a rămas sub cod cod galben de ploi terenţiale şi vijelii până în această dimineaţă, la ora 10:00.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și