Acest lucru va permite o mai bună identificare și localizare a apelurilor făcute la 112. Proiectul transpune în legislația secundară o serie de noi prevederi de la nivel european.

Modificările propuse de ANCOM vizează actualizarea rapidă a bazelor de date transmise de furnizori pentru a permite localizarea apelantului, precum și stabilirea unui identificator unic al apelantului pentru apelurile inițiate din rețelele mobile.

Totodată, sunt vizate noi măsuri care să faciliteze accesul la serviciul de urgență 112 pentru persoanele cu dizabilități, dar și introducerea unor prevederi care să permită localizarea apelantului în situația utilizării unor servicii independente de locație.

În prezent, când se apelează 112 prin intermediul unei alte rețele mobile decât cea a abonatului, din cauza unor limitări tehnice la STS nu poate fi transmis numărul de telefon real, ci unul generic.

Pentru corectarea situației, proiectul propune ca operatorii sa transmita catre STS Codul IMSI de identitate internațională a fiecărui utilizator de servicii de telefonie mobilă.

Acest cod are 15 cifre, corespunzătoare țării, rețelei mobile și numărului de identificare a abonamentului mobil în baza de clienți a rețelei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și