Meteorologii anunță cantități de apă ce vor depăși 60 de litri pe metru pătrat, grindină și vijelii. Potrivit specialiştilor, va ploua în câteva ore cât pentru o lună întreagă.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă însemnate intră în vigoare la ora 12.00 şi este valabil până miercuri, 25 august, la ora 10.00.

n intervalul menționat, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp.

Cod portocaliu de ploi şi vijelii puternice

Interval de valabilitate 24 august, ora 14:00 – 24 august, ora 22:00

În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60...80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și izolat 50...60 l/mp. Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse.

Cod galben de vreme severă până joi dimineaţă
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00

În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp, potrivit ANM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet