Cei doi poliţişti, şeful delegaţiei agent principal de poliţie Roşu Marius din cadrul Serviciului Rutier şi agent principal de poliţie Franyi Gabor din cadrul Postului de Poliţie Comunal Bocicoiu Mare, au desfăşurat activităţi în cadrul unor patrule mixte româno - maghiare având statutul de observatori.

Ei au însoţit în teren echipajele de poliţie rutieră maghiare în scopul eficientizării siguranţei rutiere şi au acordat sprijin la interpretarea documentelor emise de autorităţile române şi la relaţionarea cu conducătorii auto români controlaţi.

Pe timpul verificărilor efectuate pe DE M4, una dintre principalele artere de circulaţie din Republica Ungară, poliţiştii au identificat în trafic numeroşi şoferi de naţionalitate română care tranzitau statul în calitate de turişti ori în interes de serviciu. Românii aflaţi la volan au fost surprinşi de faptul că pe teritoriul Ungariei poliţiştii rutieri li s-au adresat în limba română, astfel că verificările au fost mai operative şi mai eficiente.

„În perioada în care ne-am aflat în localitatea Szolnok şi am participat împreună cu poliţiştii maghiari la efectuarea de verificări în trafic, am constatat că există o mare asemănare între prevederile legale din domeniul rutier, dar şi în ce priveşte principalele abateri de la regimul circulaţiei cu care se confruntă poliţiştii din cele două ţări”, a precizat agent principal de poliţie Roşu Marius.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet