Accidentul a avut loc luni, în jurul orei locale 01:30 (duminică 23h30 GMT) după coliziunea între vasul de pescuit Texel 68 și Maria, un vas de 32 de metri însărcinat cu supravegherea unei platforme de foraj petrolier, situată la aproximativ 40 km sud-vest de portul Den Helder (Olanda).

"Ne-am grăbit să salvăm cele două vase, în căutări fiind implicate alte nave și un elicopter", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Pazei de coastă olandeze, Peter Westenberg.

Cinci marinari se aflau la bordul vasului Maria când s-a produs coliziunea cu Texel 68, dintr-o cauză încă necunoscută. Maria s-a scufundat la scurt după aceea, potrivit aceluiași purtător de cuvânt.

"Doi membri ai echipajului au fost salvați, dar ceilalți trei sunt în continuare dați dispăruți:, a mai spus el, indicând că "naționalitatea lor nu este cunoscută în acest moment".

Cel mai grav accident maritim în regiune s-a produs în decembrie, când un cargo s-a ciocnit cu o navă ce transporta autoturisme, în apropiere de Rotterdam, coliziunea soldându-se cu 11 morți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet