Potrivit primelor constatări, un Boeing 737 al companiei Virgin Australia a acroşat, în timp ce rula pentru decolare, un Airbus A320 al companiei Jetstar care staţiona.

Aparatul Boeing, cu 175 pasageri la bord, a suferit daune la extremitatea unei aripi, au constat inginerii după o primă examinare a pagubelor, estimate la aproximativ trei milioane de dolari australieni (două milioane de euro) pentru fiecare avion.

"Nu există nici un rănit în accidentul celor două avioane care s-au lovit în timp ce rulau" a indicat aeroportul din Melbourne pe contul de Twitter, adăugând că "operaţiunile aeroportuare continuă în mod normal". "Numai cele două porţi de îmbarcare rămân închise în timpul anchetei", a precizat conducerea aeroportului.

Avionul Boeing, având destinaţia Maroochydore, localitate din Queensland, coasta de est a Australiei, urma să decoleze la 9.30, potrivit companiei.

"Din fericire, flaps-ul nu a lovit grupul auxiliar de putere (aflat în coada avionului Airbus)", a declarat Paul Cousins, preşedintele sindicatului inginerilor aeronautici pentru cotidianul The Age. "Aceasta ar fi putut duce la o explozie a motorului", a afirmat el.

Agenţia australiană de securitate pentru transporturi (ATSB) a anunţat la rândul său deschiderea unei anchete în acest caz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet