Comisia de Comerț din Noua Zeelandă a informat că a depus zece capete de acuzare împotriva filialei din această țară a companiei, dintre care opt vizează promovarea a patru tipuri de calmante sub diferite ambalaje, dând "impresia generalizată că alină o durere specifică".

Produsele Nurofen în chestiune sunt comercializate în moduri de prezentare diferite, ca analgezice specifice împotriva migrenelor, durerilor de spate, durerilor menstruale și de cap provocate de stres, conținând însă aceleași ingrediente.

Comisia a argumentat că este vorba de o înșelăciune având în vedere că medicamentele prezentate ca produse diferite și având fiecare efect împotriva unei dureri specifice aveau același conținut și erau la fel de eficiente pentru tratarea oricărui tip de durere specifică, se arată într-un comunicat.

Reckitt Benckiser a informat că va pleda vinovată de aceste acuzații în timpul procesului, a precizat sursa.

În aprilie, compania farmaceutică a fost condamnată de un tribunal federal din Australia să plătească 1,3 milioane de dolari (1,1 milioane de euro) din aceleași motive pentru care este acuzată acum în Noua Zeelandă.

RĂSPUNS CU PRIVIRE LA DECIZIA COMISIEI PENTRU COMERȚ DIN NOUA ZEELANDĂ REFERITOARE LA MEDICAMENTELE NUROFEN DESTINATE TRATĂRII DURERILOR SPECIFICE:

Răspunsul cu privire la decizia Comisiei pentru Comerț din Noua Zeelandă referitoare la medicamentele Nurofen pentru tratarea durerilor specifice


28 septembrie 2016: Nurofen a luat la cunoștință plângerea depusă, astăzi, de Comisia pentru Comerț din Noua Zeelandă, la Curtea Districtului Auckland, în baza Actului pentru Comerț Echitabil din 1986, cu privire la politica de marketing aplicată medicamentelor destinate tratării durerilor specifice. Menționăm că Nurofen pentru tratarea durerilor specifice are o pondere de mai puțin de 5% din întreg portofoliul Nurofen din Noua Zeelandă.

Nurofen Noua Zeelandă a cooperat pe tot parcursul investigației cu Comisia pentru Comerț din Noua Zeelandă. Mai mult, ambalajul medicamentelor Nurofen pentru dureri specifice a fost schimbat, anul acesta, în luna martie, pentru a semnaliza mai clar că aceste medicamente sunt indicate și pentru tratarea altor tipuri de dureri.

Cazul de față este unul izolat în Noua Zeelandă și nu este imputabil și altor țări/regiuni în care este comercializat Nurofen. Medicamentele Nurofen din România sunt disponibile în continuare în farmacii.

Precizăm că nu toate analgezicele Nurofen au aceeași formulă. Medicamentele Nurofen au la bază peste 10 formule pe bază de ibuprofen, unele dintre ele fiind indicate pentru o calmare mai rapidă a durerii, pentru calmarea durerii severe sau pentru un efect de lungă durată, și sunt obținute în urma unor procese de fabricare distincte. Medicamentele Nurofen comercializate în Noua Zeelandă și destinate tratării diferitelor tipuri de dureri, conțin ibuprofen lizinat, o formulă unică în gama Nurofen, care este absorbită mai rapid decât în cazul analgezicelor Nurofen standard.

La fel de important, pentru toate medicamentele Nurofen cu aceleași ingrediente, ambalaje, formule și același format, producătorul recomandă același preț de vânzare cu amănuntul.

În Noua Zeelandă, lansarea medicamentelor Nurofen cu ambalaje specifice unui anumit tip de durere a fost făcută cu intenția de a ajuta pacienții în alegerea neasistată a medicamentelor, dat fiind că medicamentele fără prescripție medicală (OTC) pot fi cumpărate din magazine ce comercializează bunuri de larg consum, fără a beneficia de sfatul farmacistului.

Nurofen nu poate oferi, pentru moment, mai multe detalii legate de acest subiect, întrucât face obiectul unui proces.

Remis de Rogalski Damaschin PR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și