Recent, Compartimentul de Oftalmologie din cadrul SJUBM a primit de la Ministerul Sănătății, cu cofinanțare din partea Consiliului Județean Maramureș, aparate de investigație și tratament de ultimă generație. Este vorba despre un un ecograf performant, un biometru, un pahimetru, facoemulsificator (pentru operații de cataracată) și un laser de pol posterior și de pol anterior. Acesta din urmă permite abordarea a numeroase patologii oculare care, până acum, nu puteau fi rezolvate în cadrul spitalului. Trebuie făcută mențiunea că pe secție există și un computer tomograf în coerență optică.

Medicul șef al compartimentului Oftalmologie, dr. Veronica Făt încurajează pacienții care au nevoie de intervenții chirurgicale sau tratamente medicale să apeleze cu încredere la serviciile medicilor din Spitalul Județean Baia Mare.

”Din punctul de vedere al resurselor de care dispunem, Compartimentul de Oftalmologie este pregătit să rezolve o plajă largă de afecțiuni oculare. Personal, încurajez toți pacienții să apeleze cu încredere la serviciile noastre medicale, deoarece amânarea patologiilor cronice duce, în cele mai dese cazuri, la complicații care pot fi evitate în fază incipientă și este păcat să fie lăsate să se agraveze. Înțelegem teama legată de noul coronavirus, însă în cadrul compartimentului nostru, la fel ca în întregul spital, au fost luate toate măsurile de precauție. Astfel, pacienții ajung pe secție în urma unei programări unde li se face internare de zi, iar de dimineață și până la prânz putem să rezolvăm intervenția chirurgicală în anestezie locală și să externăm persoana în numai câteva ore. Mai mult, avem doar câte un pacient în fiecare salon, toate spațiile noastre sunt dezinfectate permanent iar medicii și asistenții folosesc echipamentul de protecție”, a subliniat dr. Veronica Făt.

Medicul șef al Compartimentului de Oftalmologie al SJUBM a mai arătat că, având la dispoziție toate aceste aparate noi, de ultimă generație, se va dezvolta aici și un centru de glaucom și un centru de ochi diabetic. Iar dacă ”Moș Nicolae” a fost atât de darnic cu reprezentanții Compartimentul de Oftalmologie, medicii de pe secție invită toți bolnavii să își învingă frica și, de Crăciun, să le ofere ochilor tratamentul de care au nevoie pentru a duce o viață cât mai normală.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și