Motivul arătat în comunicatul de pe FaceBOOK pentru care Ansamblul nu va mai putea participa la turnee îl constituie faptul că prof. Ioan Iuga a fost destituit din funcția de director al Clubului copiilor și elevilor Sighet, fiind înlocuit de către dl. Muntean Ioan.

Destituirea domnului prof. Ioan Iuga din funcție a fost luată de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș ca urmare a condamnării definitive și irevocabile de către curtea de Apel Cluj a fostului director în dosarul „Mită la BAC” la închisoare cu executare.

Comunicatul postat pe pagina de FaceBOOK a Ansamblului „Mugurelul” se încheie astfel: „Din nefericire, toate invitațiile noastre pentru turneele din aceasta vară au fost la domnul Iuga (Ioan - n.r.), care a mărturisit că mai putem spera la o plecare în Polonia”, fără a se justifica de ce.

UPDATE:

Noul director al Clubului copiilor și elevilor Sighet, domnul Muntean Ioan a arătat că Ansamblul „Mugurelul” din cadrul Clubului va participa în această vară la câteva competiții. Astfel Ansamblul va participa la Festivalul internațional de Folclor de la Iași în perioada 26 - 30 aug. a.c., precum și la alte Concursuri.

Legat de participarea la Festivalul internațional de Folclor din Polonia, directorul Muntean a precizat că invitațiile pentru Festival au venit pe numele unei Fundații non-profit, deținută de către fostul director Ioan Iuga, și că până la clarificarea acestui aspect nu se știe dacă Ansamblul va putea participa la acest Eveniment.

Citește și