Motivul arătat în comunicatul de pe FaceBOOK pentru care Ansamblul nu va mai putea participa la turnee îl constituie faptul că prof. Ioan Iuga a fost destituit din funcția de director al Clubului copiilor și elevilor Sighet, fiind înlocuit de către dl. Muntean Ioan.

Destituirea domnului prof. Ioan Iuga din funcție a fost luată de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș ca urmare a condamnării definitive și irevocabile de către curtea de Apel Cluj a fostului director în dosarul „Mită la BAC” la închisoare cu executare.

Comunicatul postat pe pagina de FaceBOOK a Ansamblului „Mugurelul” se încheie astfel: „Din nefericire, toate invitațiile noastre pentru turneele din aceasta vară au fost la domnul Iuga (Ioan - n.r.), care a mărturisit că mai putem spera la o plecare în Polonia”, fără a se justifica de ce.

UPDATE:

Noul director al Clubului copiilor și elevilor Sighet, domnul Muntean Ioan a arătat că Ansamblul „Mugurelul” din cadrul Clubului va participa în această vară la câteva competiții. Astfel Ansamblul va participa la Festivalul internațional de Folclor de la Iași în perioada 26 - 30 aug. a.c., precum și la alte Concursuri.

Legat de participarea la Festivalul internațional de Folclor din Polonia, directorul Muntean a precizat că invitațiile pentru Festival au venit pe numele unei Fundații non-profit, deținută de către fostul director Ioan Iuga, și că până la clarificarea acestui aspect nu se știe dacă Ansamblul va putea participa la acest Eveniment.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și