Referitor la acțiunea în instanță prin care primarul municipiului Sighetu Marmației a înregistrat pe rolul Tribunalului Maramureș dosarul 692/100/2021 privind dizolvarea Consiliului local Sighetu Marmației, 13 consilieri locali PNL, USR PLUS, UDMR, PMP și PRO România ne-am rezervat dreptul de a ne apăra în dosar în virtutea unui proces echitabil, a respectării dreptului la apărare, a aflării adevărului, a justei soluționări a cauzei.

Facem precizarea că în perioada menționată în acțiunea în instanță, respectiv decembrie 2020 - martie 2021, Consiliul local Sighet a adoptat un număr de 49 de hotărâri și nu cum se susține în respectiva acțiune „nicio hotărâre în ultimele 4 luni calendaristice”.

Numărul mare de hotărâri adoptate, respectiv 49, este dovada faptului că avem un Consiliu local funcțional care își desfășoară activitatea potrivit legii.

Apreciem acțiunea în instanță ca fiind formulată într-un mod tendențios și cu rea credință și nu în ultimul rând ca un atac la democrație.

Noi, consilierii locali PNL, USR, PLUS, UDMR, PMP și PRO România asigurăm sighetenii că vom face tot ce ne sta în putință pentru ca activitatea administrației publice locale să nu sufere un blocaj prin intentarea acestui proces.

Este regretabil faptul că în loc să se preocupe de proiectele majore ale municipiului nostru, primarul a ales să acționeze în instanță Consiliul local, fapt fără precedent în istoria postdecembristă maramureșeană, având un singur țel, puterea absolută.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet