* Opera Națională București invită publicul, pe 30 noiembrie, de la ora 19,00, la o întâlnire inedită cu creatori români din domeniul artei lirice, al dansului contemporan și al muzicii simfonice. Spectatorii vor putea urmări un triptic care reunește lucrări valoroase, dar prea puțin cunoscute la nivel național — spectacolul de operă "O noapte furtunoasă" de Paul Constantinescu, grupajul simfonic "Trei dansuri românești" de Theodor Rogalski și spectacolul de dans contemporan "Tango" de Edward Clug.

* Grigore Leșe, personalitate marcantă a culturii românești, susține la sala Palatului un eveniment al sufletului de român — "Tradiție, istorie, Rost". Invitați vor fi aromânii farseroți din Cogealac, cu care Grigore Leșe a cântat în Catedrala Saint-Sulpice din Paris; taraful lui Firuță din Islaz, Teleorman; taraful din Babiciu, Olt; Grupul Iza, Maramureșul Voievodal; Oameni din Idicelul de Pădure, Mureș și Fanfara țărănească din Saelele, Teleorman.

* Aproximativ 2.800 de militari, 280 de mijloace, 40 de aeronave și 55 de cai din cadrul Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Protecție și Pază vor participa pe 1 Decembrie, începând cu ora 11,00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale în Piața Constituției din București. Militarilor români li se vor adăuga și detașamente de militari din Franța, Polonia, Republica Moldova, Turcia și Statele Unite ale Americii.

* Începând cu ora 17,30, militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național — B-dul Regina Elisabeta — B-dul Eroilor Sanitari — Șoseaua Cotroceni — B-dul Iuliu Maniu — B-dul Vasile Milea — B-dul Timișoara.

* La Palatul Șuțu/ Muzeul de Istorie al Municipiului București, în cadrul campaniei "Eu aleg România!", inițiată și derulată în rețeaua Radio România Regional, va fi inaugurată o expoziție inedită, în aer liber, cu imagini din cele mai frumoase 100 de locuri de poveste. Expoziția va rămâne la Palatul Șuțu până pe 8 decembrie, iar accesul este liber.

* Bucharest Christmas Market, târgul oficial de Crăciun al Bucureștiului, va fi organizat și în acest an, în perioada 29 noiembrie — 28 decembrie, în Piața Universității (esplanada cu statui) și Parcul Cișmigiu.

* Bucureștenii sunt așteptați de 1 Decembrie în Parcul Titan, intrarea din strada Liviu Rebreanu, de la ora 13,00, cu o masă caldă pregătită pentru 10.000 de persoane.

Între orele 15,00 și 21,00 va avea loc un spectacol de folclor. Programul cuprinde muzică și dansuri tradiționale românești. Vor urca pe scenă Constantin Enceanu, acompaniat de Ansamblul Folcloric "Maria Tănase", Cornelia și Lupu Rednic, Cornelia Tihon și taraful Daniel Bădoi, Ansamblul "Rapsodia Carpaților", Popa Șapkă, precum și Fanfara "Zece Prăjini". Bucureștenii vor putea urmări și Muzica Reprezentativă a Jandarmeriei Române.

Din aceeași serie de evenimente face parte și Gala performanței — ediția a II-a, organizată la Ateneu, începând cu ora 19,00.

* Primăria sectorului 6 organizează de Ziua Națională în incinta Plaza România o serie de evenimente menite să aducă spiritul sărbătorilor de iarnă. Între orele 18,00 și 20,00, grupul vocal Andante va susține musicalul "Vrăjitorul din Oz", iar alături de grupul vocal Amicii va derula un program de muzică și dansuri. De la ora 20,00 este programată orchestra Angely`s.

* La Opera Comică pentru Copii, de la ora 17,00, va fi prezentat un spectacol dedicat Zilei Naționale, susținut de soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București.

* Principesa Margareta și principele Radu, însoțiți de principesa Maria și principele Nicolae, vor efectua, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, un drum simbolic cu trenul regal, pentru a aduce un omagiu suveranilor României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria ai României, a anunțat Casa Regală, într-un comunicat remis AGERPRES. Totodată, la Castelul Peleș, va avea loc, sâmbătă, ceremonia anuală în onoarea Corpului Diplomatic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet