Deși vorbim de posturi de șef birou, plătite cu aproape 8.000 lei / lună, condițiile de participare sunt foarte lejere.

Pentru postul de șef birou Relații cu publicul se cer studii superioare (indiferent de domeniul absolvit!) și vechime în muncă de minim trei ani (fără a se specifica vechime în muncă în domeniul studiilor). Pentru postul de șef birou Administrativ se cer studii superioare în Științe economice sau Studii tehnice și vechime în muncă, indiferent în ce domeniu, de minim 3 ani.

Surse multiple și credibile din Primărie au declarat pentru Sighet 247 că postul de șef birou Relații cu publicul ar fi dat cu dedicație pentru un apropiat al Primarului municipiului, iar cel de șef birou Administrativ cu dedicație pentru nora viceprimarului municipiului, Beres Ildiko-Ibolya (UDMR). Aceleași surse au mai declarat că posturile respective s-au anunțat intenționat în data de 29 decembrie 2017, când niciun candidat fără „pile” și fără să fi știut dinainte de ele nu ar fi avut cum să își completeze dosarul de participare la concurs în termen de zece zile de la publicare, având în vedere că toată țara era în pline sărbători de iarnă. Intenționat s-ar fi acționat în acest mod, pentru a nu exista mulți înscriși și concurenți celor pentru care posturile respective s-ar fi scos cu dedicație, conform surselor noastre.

Ba mai mult, continuă sursele din Primărie, strategia prin care nora viceprimăriței să ocupe postul, dar și subiectele s-ar fi făcut încă de câteva luni în timpul vacanței petrecute de către viceprimărița Bereș Ildiko-Ibolya în Thailanda. Angajații din Primăria Sighet sunt extrem de nemulțumiți pentru că aceste posturi nu s-au scos din sursă internă și în mod transparent: „Lucrez aici în Primărie de douăzeci de ani și văd că în continuare criteriul competenței și profesionalismului nu este pus în aplicare și că în continuare se fac angajări pe sistemul P.C.R. - pile, cunoștințe și relații -, iar noi, angajații cu experiență suntem împiedicați sistematic să participăm la aceste concursuri”, a declarat pentru Sighet 247 o angajată din Primărie, sub protecția anonimatului.

Nora doamnei viceprimar este Beres (fostă Kerekes) Orsolya și îndeplinește funcția de Președinte executiv a Organizației de femei a UDMR Sighet și responsabil de programe culturale în UDMR Sighet. Totodată, aceasta s-a aflat pe lista candidaților UDMR Sighet pentru Consiliul local la alegerile din iunie 2016.

În cazul în care cele relatate de către sursele noastre se confirmă, lucrurile stau destul de grav și credem că este de competența DNA-ului să investigheze mai departe modul de organizare al acestui concurs.

Subsemnatul, Iuga Nicolae, consilier local în Consiliul local al municipiul Sighet voi solicita în ședința de Consiliu din data de 15 ianuarie a.c. anularea concursului pentru ocuparea acestor două funcții, regândirea criteriilor de înscriere în sensul de a se solicita studii de specialitate pentru postul de șef birou Relații cu publicul și vechime de cel puțin 10 ani în domeniul studiilor pentru ambele posturi, având în vedere că sunt posturi de conducere. Totodată, consider că ar fi cazul să încetăm odată cu nepotismele din Primăria municipiului Sighet și să lucrăm în interesul cetățeanului și să lăsăm interesele personale deoparte.


Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet