În jurul orei 20.00, Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au depistat un băimărean de 20 de ani care intenţiona să iasă dintr-o parcare de pe strada Dragoş Vodă din municipiu. Din cauză că nu s-a asigurat suficient, a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii prezenţi la faţa locului au constatat că tânărul s-a urcat la volanul maşinii fără a poseda permis de conducere. Mai mult decât atât, a prezentat o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere falsificată.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

O altă infracţiune de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis a fost constată de către poliţiştii oraşului Şomcuta Mare.

În timp ce efectuau controlul şi supravegherea traficului rutier pe D.N. 1C, poliţiştii au efectuat semnalele luminoase şi acustice de oprire a unui autoturism despre care existau indicii că este condus de către o persoană care nu deţine permis.

Cel de la volan, un tânăr de 21 de ani, din comuna Ileanda, judeţul Sălaj, a ignorat semnalele poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea. Fuga de poliţişti a fost de rău augur, întrucât, odată ajuns în localitatea de domiciliu, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În urma verificărilor şi examinărilor de la faţa locului, poliţiştii au găsit în maşină patru recipiente din plastic în care erau 240 litri de motorină pentru care tânărul nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de combustibil a fost confiscată.
De asemenea, s-a constatat faptul că sălăjeanul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii continuă cercetările.

Pe parcursul anului trecut, poliţiştii maramureşeni au constatat zece evenimente rutiere provocate de persoane care nu deţineau permise de conducere. La modul inconştient şi iresponsabil, considerând că au abilităţi de a conduce şi că nu este necesar să deţină permis pentru a se putea urca la volan, ei şi-au pus în pericol nu doar viaţa lor, ci şi a celorlalţi participanţi la trafic. Accidentele în care au fost implicaţi aceşti „şoferi” s-au soldat cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a altor trei.

În acest context, poliţiştii maramureşeni atrag atenţia asupra faptului că a conduce pe drumurile publice un autovehicul fără a poseda permis de conducere constituie infracţiune şi, conform articolului 335 din Codul Penal, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

De asemenea, falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Sunt asimilate înscrisurilor oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producătoare de consecinţe juridice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și