INGREDIENTE

-2 linguri coajă uscată de lăstari tineri de stejar

-1 lingură de ceai negru (sau 2 pachețele)

-3 linguri de zahăr

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-8 cuișoare

-votcă sau palincă diluată

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți vasul cu alcool. Adăugați în acesta coaja de stejar, ceaiul negru, zahărul, bicarbonatul de sodiu și cuișoarele. La dorință, puteți amesteca puțin.

2. Închideți vasul cu un capac ermetic și lăsați-l la macerat timp de 2 săptămâni. Păstrați vasul la un loc întunecat.

3. Strecurați coniacul și turnați-l într-un vas curat. Închideți-l cu un capac. Păstrați-l la un loc întunecat și rece. Coniacul poate fi consumat imediat după ce-l strecurați.

Notă: Intensitatea gustului depinde de cantitatea cojii de stejar. Dacă doriți un coniac mai fin, folosiți o cantitate mai mică de coajă.