În comunicatul ANI se arata ca Grigore Ilban „s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercităriimandatului de consilier local, societățile comerciale în cadrul căroar mama sa deține calitatea de asociat și funcția de administrator au încheiat cu Primăria Orașului Dragomirești un număr de 3 contracte de furnizare produse și o convenție, în valoare totală de 54.535 lei, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr.161/2003”.

Persoana evaluata au fost informata despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului, se mai precizeaza in comunicatul ANI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și