Omul plecase la București pentru ceva analize, însă i s-a cerut testul pentru coronavirus, iar cand l-a făcut a ieșit pozitiv, potrivit axanews.ro

În Petrova oamenii vorbesc că restaurantul pe care îl deține ar fi trebuit închis în condițiile în care patronul a ieșit pozitiv la coronavirus. Lucru care nu s-a întamplat. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a aflat despre acest lucru și, spun oamenii, consilierul local ar fi dat declarație pe propria răspundere cum că nu fost contact direct cu nimeni.

La restaurantul aflat către Valea Vișeului se desfășoară în continuare evenimente.

„Vineri a fost acasă, a tăiat un porc și sambătă a plecat la București, iar luni s-a dus să își facă ceva analize. Însă i-au cerut testul COVID înainte, l-a făcut și a ieșit pozitiv. Acum e internat la Matei Balș, în București. Nu o comunicat la nimeni nimic. La DSP nu se știa nimic. Dar omul are la restaurant evenimente, chiar maine are ceva parastas, cu 100 de oameni. Normal el trebuia să anunțe, să se închidă restaurantul, că nu are personal de schimb, să intre toți în carantină dacă el e cu coronavirus confirmat. Nu vrem să ajungă comuna noastră iar la carantină. De la DSP ni s-a spus că o dat declarație pe propria răspundere că nu a fost contact direct cu nimeni și nu au ce să îi facă. Să îl lăsăm să își facă evenimentele, dar e treaba lor. Personalul trebuia să intre în carantină, eu cred că așa era normal”, ne spune un localnic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și