În cadrul ședinței s-au făcut trei propuneri: Daniela Maria Onița-Ivașcu (PNL), propusă de către consilierul local Tomșa Petru, Irina Adriana Curmei (PSD), propusă de către primarul Vasile Moldovan și Ildiko Ibolya Beres (UDMR), propusă de către consilierul local Iuga Nicolae.

Ildiko Ibolya Beres nu a acceptat nominalizarea, justificând faptul că primarul ar fi trebuit să o propună în virtutea unui protocol existent între PSD și UDMR dinainte de alegerile locale, fiind totodată convinsă că propunerea s-a făcut „la mișto” și că, cel mai probabil, oricum nu ar fi avut mai mult decât un singur vot, al dânsei. Decizia acesteia de a refuza nominalizarea vine și în contextul în care aceasta a fost recent numită director al Liceului maghiar „Lowey Klara” și a coaliției existente la nivel național și județean între UDMR și PNL.

În urma votului secret, rezultatele obținute au fost următoarele: Daniela Maria Onița-Ivașcu - 13 voturi, Adriana Irina Curmei - 5 voturi. Așadar, după a treia încercare, Sighetul are viceprimar în persoana Danielei Maria Onița-Ivașcu (PNL).

„Mulțumesc pentru susținere colegilor mei liberali dar și colegilor mei consilieri USR-PLUS, UDMR, PMP și PRO România care au înțeles că trebuie să dezbrăcăm haina politică și să muncim împreună pentru binele sighetenilor.

Vă asigur că și de acum înainte mă voi implica în rezolvarea problemelor sighetenilor și pentru implementarea cât mai multor proiecte prin care să dezvoltăm municipiul Sighetu Marmației.

Îmi doresc o bună colaborare cu cetățenii, cu aleșii locali cât și cu primarul și cu angajații Primăriei Sighet și a instituțiilor subordonate. Sighetul trebuie să se dezvolte!”, a declarat într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook Daniela Maria Onița-Ivașcu, noul viceprimar ales al Sighetului.

Cum se va derula colaborarea între primar și viceprimar în acest mandat rămâne de văzut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și