„Observ că în mass-media locală se face mare caz de faptul că am rămas fără permis. Pentru ca sighetenii să își poată forma o idee corectă despre ce s-a petrecut, doresc să relatez ce s-a petrecut în seara cu pricina, pas cu pas.

În acea seară, eram într-un local din oraș. Ieșind afară, pentru a pleca acasă cu un taxi, am fost abordat de către doi indivizi dubioși, pe care nu îi cunosc, care au început să mă amenințe cu acte de violență, ca urmare a unor articole publicate recent în presă. În plus, aceștia mi-au spus că îmi vor vandaliza și mașina. M-am speriat, nu am replicat nimic celor doi, pentru că nu am vrut ca situația să se agraveze. Plecând de lângă ei, am observat ca la mașină aveam un ștergător de parbriz forțat și ridicat, iar oglinda retrovizoare dreapta era întoarsă invers, probabil s-a încercat ruperea ei. Am scris unui prieten să vină de urgență să îmi ducă mașina acasă, acesta a zis că va ajunge în aproximativ 15 minute.

Primind amenințări în continuare de la cele două persoane necunoscute, m-am speriat și am urcat la volan cu gândul de a pleca de acolo și de a muta autoturismul pentru a nu fi deteriorat de către cei doi indivizi.

Am plecat și am condus mașina pentru o distanță de câteva sute de metri și am oprit în apropierea Poliției municipiului Sighetu Marmației, în ideea că dacă cei doi mă vor urmări cu o mașină să pot să cer ajutorul Poliției, sediul acestora fiind la aproximativ 30 de metri de locul în care am oprit.
I-am scris prietenului să vină după mașină pe strada Mihai Viteazu.

În mai puțin de un minut a sosit un echipaj de la rutieră, eu fiind deja în staționare, verificând dacă sunt ceva avarii la mașină. Polițiștii m-au întrebat dacă eu am condus mașina și le-am răspuns că da, după care le-am explicat ce s-a întâmplat.

După ce le-am relatat cele petrecute și le-am înmânat actele mi s-a cerut să suflu în etilotest, ceea ce am și făcut, testul ieșind pozitiv, ca urmare a faptului că am consumat în cursul serii două pahare de vin.

Am cerut sa fiu dus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge și ulterior am fost să dau declarații la Poliție, declarații în care am specificat împrejurările care m-au determinat sa conduc autoturismul în acea seară. Am fost într-o situație pe care nu o doresc nimănui.

În trecut, am fost oprit de mai multe ori în trafic, am suflat în etilotest cu mai multe ocazii și întotdeauna rezultatul a fost ZERO, nu am consumat niciodată alcool la volan. Nu am avut niciodată permisul de conducere suspendat pentru consum de alcool sau orice alt motiv. Am o experiență în condus de peste 1,5 milioane de kilometri în cei 20 de ani de experiență, fără niciun eveniment rutier”, a transmis consilierul local Nicolae Iuga.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și