Propunerea vine ca urmare a faptului că timpii de așteptare pentru a susține examenul pentru obținerea permisului de conducere sau pentru a înmatricula un autoturism sunt foarte mari. La acest aspect se mai adaugă inconvenientul creat de multiplele deplasări la Baia Mare pentru înmatriculare, înscriere la examen, susținerea examenului teoretic etc.

„Până la urmă instituțiile statului sunt create pentru a-i sluji cetățeni, nu pentru a-i umili și purta pe drumuri. Consider că la prin crearea unui Birou al DRPCIV la Sighet s-ar ușura mult viața cetățenilor din Maramureșul Istoric, iar timpii de așteptare ar scădea considerabil. Mai dorim, de asemena, ca programul Serviciului pașapoarte să fie zilnic, nu doar o dată pe săptămână”, a declarat consilierul Nicolae Iuga în ședință.

Propunerea a fost susținută de către toți consilierii locali prezenți la ședință. În acest sens, a mai declarat Nicolae Iuga, se va formula o cerere către Prefectul județului Maramureș. „În paralel, alături de Asociația `Suntem Voce Lor`, vom iniția o petiție online pe care o vor putea semna toți cetățenii din Maramureșul Istoric prin care vom cere înființarea Biroului”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și