Ședința de CL a fost convocată ca urmare a faptului că în spațiul public s-au iscat vii controverse în urma deciziei CL Sighet Nr. 4 / 2017, decizie prin care Școala de Muzică „George Enescu” urma să devină structură a Școlii generale „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” începând cu data de 1 septembrie 2017. Această decizie a fost vehement contestată în spațiul public de către corpul profesoral al Școlii de Muzică și de către părinții copiilor care studiază acolo.

Ca urmare a contestării în spațiul public a deciziei respective, CL Sighet a revenit asupra acesteia, modificând-o printr-o Hotărâre de CL în ședința din data de 23 martie a.c. Astfel, Școala de Muzică „George Enescu” și Școala generală Nr. 1 din Sighet vor avea în continuare personalitate juridică și după data de 1 septembrie a.c. Pentru ca decizia să intre în vigoare este necesară obținerea avizului ISJ Maramureș în acest sens, în caz contrar Hotărârea adoptată devenind nulă de drept, neputându-și produce efecte.

În cadrul Ședinței au luat cuvântul primarul municipiului Sighet și mai mulți consilieri. Consilierul local Iuga Nicolae a arătat că la baza motivației pentru care s-a hotărât inițial alipirea Școlii de Muzică la Școala Generală „Ioan Mihalyi de Apșa” a stat faptul că ar fi fost o soluție sigură pentru ca Școala de Muzică să nu piardă finanțarea de la ministerul Educației Naționale, având în vedere că în ultimii doi ani Ministerul, prin ISJ Maramureș, a dorit desființarea acesteia, respectiv intrarea ei în lichidare prin neaprobarea înființării clasei a V-a, decizii anulate în final. Consilierul local Iuga Nicolae a mai arătat că dacă se va tăia finanțarea de către Ministerul Educației Naționale pentru Școala de Muzică, responsabilitatea nu se răsfrânge doar asupra Consiliului local Sighet, ci și asupra celor care au făcut presiune ca Școala să nu fie alipită ca structură la Școala generală „Ioan Mihalyi de Apșa”: profesori și părinți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și