Aminoacizii sunt componente elementare ale proteinelor și joacă un rol fundamental în funcționarea organismului. În ceea ce privește tirozina, se știe de multă vreme că este esențială în sinteza unor compuși importanți ca dopamina și adrenalina. Cercetătorii olandezi și-au propus să testeze efectul unui supliment de tirozină asupra capacității de reacție.

Voluntarii din grupul de studiu au fost așezați în fața unor monitoare pe care apăreau săgeți când verzi, când roșii. Când apărea o săgeată verde, trebuia ca ei să apese un buton cât se putea de repede, în funcție de sensul săgeții (la stânga sau la dreapta). În cazul unei săgeți roșii nu trebuia făcută nicio mișcare. Testele s-au realizat în doi timpi: după consumul unui suc de portocale îmbogățit cu tirozină și al unuia conținând un element placebo (substanță neutră).

Rezultatul a arătat că reflexele participanților au fost mult mai bune când au primit o doză de tirozină. Consumul de alimente bogate în tirozină — sau de suplimente — poate determina (fără efecte secundare) îmbunătățirea atenției, concentrării și reacției, consideră coordonatorii experimentului.

Ei recomandă o astfel de abordare în toate situațiile în care sunt importante aceste facultăți (studenții în perioade de examene, condusul mașinii, etc.). Surse de tirozină sunt alimente ca spanacul, bananele, ouăle, soia, brânza, heringii marinați, migdalele sau fructele de avocado, încheie passionsante.be.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și