Este și cazul localității Sighetu Maramației, unde pe lângă eternele probleme care vizează împrejmuirea unităților de învățământ, supravegherea video a acestora sau prezența elevilor în baruri în timpul orelor de curs, a mai apărut una – consumul de etnobotanice.

„Nu avem probleme legate de disciplină. Însă pentru că noi, la nivelul municipiului Sighet, am constat o creștere îngrijorătoare a consumului de substanțe interzise, respectiv de etnobotanice, am demarat o acțiune împreună cu cei de la Centrul Antidrog în vederea ținerii sub control al fenomenului. El nu are cote alarmante, însă există și este alimentat de curiozitatea copiilor de a încerca să vadă ce se întâmplă dacă consumă astfel de substanțe”, spune Horia Subli, primarul municipiului Sighet.

Problema a fost discutată în cadrul unei sedințe care a avut drept temă analiza acțiunilor desfășurate la nivel județean. Tema vizează creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, precum și prevenirea delincvenței juvenile în incintă și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

Tot în cadrul acestei întâlniri s-a discutat și problema prezenței elevilor în baruri pe perioada în care de fapt aceștia ar trebui să fie la cursuri.

Citește și CĂUTATE DIN NOU – Tot mai mulți tineri aleg școlile profesionale

Cei în drept au afirmat că astfel de situații se regăsesc mai cu seamă în cazul unităților de învățământ în care căile de acces nu sunt strict supravegheate și au reiterat ideea că ar trebui găsită soluția pentru ca astfel de localuri să nu fie situate în imediata apropiere a unităților de învățământ. De altfel, cei prezenți au susținut că, la capitol, de o bună bucată de vreme se încearcă rezolvarea problemelor de acest gen apărute inclusiv la nivelul municipiului Baia Mare, în special în zona străzilor Școlii și Gheorghe Șincai.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet