Dupa cazul directoarei de gradinita care a batut mai multi copii, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a chemat la discutii reprezentanti de la Protectia Consumatorilor şi de la Protectia Copilului. In urma intalnirii, oficialii au stabilit ca autoritatile nu pot face nimic pentru a opri aceste societati comerciale sa functioneze ilegal, dar ii pot ajuta pe parinti sa se fereasca de ele.

Astfel, Ministerul Educatiei a publica pe site-ul oficial un ghid online, care ii ajuta pe parinti sa aleaga gradinita sau scoala pentru copiii lor. De asemenea, Ministerul Educatiei a creat o pagina de Facebook, "Gradinite si scoli mai sigure", unde parintii pot reclama orice societate comerciala care functioneaza ilegal sau pot reclama daca exista probleme cu angajatii din respectiva unitate.

Directoarea Ioana Neagu de la grădiniţa Flipper, care funcţionează fără autorizaţie din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), a fost filmată de camerele de supraveghere în timp ce bătea copiii pe care îi avea în subordine. Înregistrarea video a ajuns în presă, iar doi părinţi au făcut deja plângere la Secţia 17 a Poliţiei Capitalei. Totodată, Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și