Multimilionarul Pavel Antov a fost membru al partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin. Aparent se afla într-o vacanţă pentru a sărbători împlinirea a 66 de ani, dar a fost găsit întins într-o baltă de sânge în fața Hotelului Sai International din Rayagada, din Odisha, sudul Indiei.

Ghidul său indian l-a dus pe Antov de urgență la spital, dar a fost declarat mort de un medic. Un oficial indian a declarat pentru siteul știri NDTV din India că poliţia suspectează că și-a luat viața. Pavel Antov era deprimat după ce prietenului său Vladimir Budanov, de 61 de ani, a fost găsit mort în același hotel.

Budenov a fost găsit inconștient joia trecută, 22 decembrie, în camera sa de la primul etaj al hotelului. Cadavrul său era înconjurat de sticle de vin goale iar potrivit consulului rus din Calcutta, ar fi făcut infarct. Antov a fost președintele Comisiei pentru agricultură în regiunea Vladimir și a fost clasat de Forbes Rusia drept cel mai bogat deputat al țării, cu un venit anual de aproape 130 de milioane de euro. A fondat Vladimir Standard, un important producător de carne din Rusia.

În iulie, el a postat o știre pe contul de WhatsApp, în care atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Kievului erau catalogate drept "terorism". Se referea la o copilă scoasă de sub dărâmături după ce locuinţa ei a fost lovită cu rachete. La scurt timp după aceea Antov și-a cerut scuze pentru postare, susținând că mesajul a fost postat de altcineva. El a spus că este "un susținător al președintelui și un patriot" și că "susţine obiectivele" Kremlinului.

Alexei Idamkin, consulul general al Rusiei la Calcutta, a declarat agenției de presă Tass că nu există nicio suspiciune de crimă în moartea parlamentarului. "A existat un grup de patru persoane (ruşi) cazat la un hotel din Rayagada. Joia trecută, un rus pe nume Vladimir B. a murit. Potrivit poliției, cauza a fost un atac de cord. Sâmbătă, un al doilea rus, deputat al Adunării Legislative din regiunea Vladimir, Pavel Antov, a căzut de la fereastră" a spus Idamkin.

Un oficial local a transmis presei din India că Antov era deprimat "din cauza morții prietenului său". Presa locală a speculat cu privire la un asasinat, deoarece mai mulți critici ai președintelui Putin au murit în moduri similare în Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și