Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, doi cetățeni români sunt cercetați pentru contrabandă, iar două autovehicule folosite la transportul țigărilor au fost indisponibilizate la sediile poliției de frontieră.

* Ieri, 14 august a.c., în jurul orei 12.00, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere a frontierei de stat în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Rădăuți, jud. Suceava, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic, la control, pe DN 2E, a unui microbuz, marca Volswagen, între localitățile Vicovu de Jos și Marginea.

Deoarece vehiculul în cauză nu a oprit, s-a procedat la urmărirea acestuia, iar după o urmărire de aproximativ 12 km, pe raza localității Marginea, jud. Suceava, conducătorul microbuzului a virat dreapta pe un drum secundar și a sărit din microbuz, abandonându-l din mers.

Șoferul a fugit printre casele din apropiere, iar vehiculul s-a oprit într-un șanț de pe marginea carosabilului.

S-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reținerii conducătorului auto și tragerea la răspundere a acestuia.

Totodată, în urma unui control efectuat asupra microbuzului, polițiștii de frontieră au constatat că este plin cu baxuri care conțin țigări de proveniență ucraineană, iar numărul de înmatriculare nu este real.

În urma inventarierii celor 65 de baxuri cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 32.400 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 260.000 lei.

În cauză se efectuează cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație sau conducerea autoturismelor neînmatriculate, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul în valoare de 4.400 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

* Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus, jud. Maramureș, au oprit în trafic pentru control, tot ieri, pe DN 17C, în zona de competență, un autoturism marca Volswagen condus de către C. Ovidiu de 38 de ani, domiciliat în jud. Bistrița Năsăud.

La controlul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj un colet învelit în folie neagră care conținea țigări de proveniență ucraineană.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului împreună cu șoferul la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor, s-a constatat că la activitatea infracțională a mai participat și I. Ioan de 43 de ani, domiciliat tot în jud. Bistrița Năsăud.

În urma inventarierii coletului, s-a constatat că acesta conține 500 pachete țigări, în valoare de peste 4.400 lei, țigări ce au fost ridicate în vederea confiscării.

Drept urmare, ambii cetățeni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit în transportul țigărilor, în valoare de aproximativ 21.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

De asemenea, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au mai descoperit, în ultimele 24 de ore, 4.460 pachete țigări, în valoare de peste 30.000 de lei, care urmau să ajungă ilegal în țară.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării activității infracționale.

Citește și

Herodot Grup Sighet