Pentru reținerea celor în cauză, care nu s-au supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical.

În data de 3 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, lucrătorii noştri au observat în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, două persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Astfel, polițiștii de frontieră au reţinut doi cetățeni ucraineni, care ulterior au fost identificați ca fiind Valeri S., în vârstă de 30 de ani și Ivan H., de 31 de ani.

Au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar în urma verificării zonei, au fost descoperite două colete care conţineau 2.000 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au ridicat țigările în valoare de 22.000 lei în vederea confiscării, iar persoanelor în cauză le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluționării legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet