* În data de 21 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, un echipaj al poliţiştilor de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, aflat în misiune în zona de competenţă, a identificat în trafic, pe raza localităţii Crăciuneşti, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen înmatriculat în România, suspect că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control autoturismul condus de Dumitru H., în vârstă de 18 ani, alături de care se mai afla, ca pasager, Florin P., de 40 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Satu Mare.

În urma verificărilor efectuate, în autoturism au fost descoperite 7 colete în care se aflau ţigări pentru care cei doi nu deţineau documente legale.

Astfel, cele două persoane, împreună cu autoturismul şi ţigările a fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii celor şapte colete a rezultat cantitatea de 3.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 31.500 lei, cantitate ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.
De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 3.200 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Tot în data de 21 decembrie 2015, în jurul orei 20.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, Iulia C., în vârstă de 53 ani, domiciliată pe raza judeţului Botoşani.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanei.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă pe corp şi în bagajele personale, cantitatea de 690 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 842 lei, ţigări care au fost ridicate în vederea confiscării.
Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet