In ziua de 6 octombrie a.c., în jurul orei 2.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control pe raza localităţii Câmpulung la Tisa un autoturism marca Opel, condus de Cornel S., de 29 ani. În autoturism se mai aflau Iosif L., de 36 ani şi Sorin C. de 22 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit sub bancheta din spate un capac metalic prins cu nituri şi sub care a fost observat un loc special amenajat.

Având în vedere aceste aspecte, cele trei persoane împreună cu maşina au fost duse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit.

În urma controlului, în locul special amenajat au fost descoperite 1.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 13.600 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

*În ziua de 5 octombrie a.c., s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, Ganna I., de cetăţenie ucraineană, în vârstă de 28 ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucrineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în plafonul microbuzului, cantitatea de 693 pachete de ţigări, marca Ashima, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 845 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Totodată, microbuzul marca Mercedes Benz în valoare de 16.300 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Față de persoana în cauză poliţiştii de frontieră au făcut demersuri pentru aplicarea măsurii interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 05.10.2016.

* De asemenea, pe timpul unei misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au descoperit şi confiscat 5.330 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 58.600 lei.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet