Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, într-un şopron cu fân, dar şi într-un autoturism oprit în trafic, 2.340 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 19.000 lei. Doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar un autoturism folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră.

"În cadrul unei acţiuni de linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit într-un şopron cu fân de pe raza localităţii Bistra, jud. Maramureş, mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Conform procedurilor legale în vigoare, cele 4 baxuri cu ţigări marca Jin Ling au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi transportate la sediul poliţiei de frontieră pentru inventariere. Imediat a fost identificat şi proprietarul şopronului T. G. de 43 de ani domiciliat pe raza jud. Maramureş care a declarat lucrătorilor noştri că nu are cunoştinţă despre modul cum au ajuns coletele în şopronul său.

În continuare, s-a trecut la inventarierea coletelor şi s-a constatat că acestea conţin 1.960 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.300 lei. În cauză, se efetuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, totodată fiind întreprinse măsuri în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu.

Acesta a mai adăugat că aceasta nu este singura captură de ţigări a poliţiştilor de frontieră. Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Satu Mare au oprit pentru control în trafic, pe comunicaţia Dorolţ-Satu Mare un autoturism marca Volkswagen condus de către cetăţeanul român Csaba T. de 44 de ani, domiciliat în jud. Satu Mare.

La controlul autoturismului, în portbagaj, au fost descoperite în bagajele personale mai multe cartuşe cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii bărbatului împreună cu maşina cu ţigări la sediul serviciului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii cartuşelor s-a constatat că este vorba de 380 pachete ţigări de provenienţă ucraineană şi Duty-Free, în valoare de peste 1.700 lei.

Bărbatul a declarat poliţiştilor de frontieră că a găsit ţigările într-un şanţ de pe marginea carosabilului în timp ce se deplasa spre municipiul Satu Mare. Drept urmare, în cauză s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ţigările au fost confiscate, iar autoturismul în cauză în valoare de 2.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și