În data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 23.30, un echipaj mobil din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte – I.T.P.F. Sighetu Marmației, aflat în misiune specifică în zona de competenţă, pe raza localităţii Leordina, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volkswagen Bora, înmatriculat în România.

Deoarece conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de polițiștii de frontieră, continuându-şi deplasarea în mare viteză, lucrătorii noștri au trecut la urmărirea mașinii, folosind semnalele acustice şi luminoase.

Pe timpul acțiunii, un alt autoturism, marca Volkswagen Pasat, a încercat să blocheze autospeciala poliției de frontieră pentru a-l ajuta pe conducătorul mașinii urmărite să scape.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul unui echipaj din cadrul Poliției Rutiere Vișeu de Sus, care a identificat şi oprit cel de al doilea autoturism la intrarea în localitatea Vișeu de Jos.

Polițiștii de frontieră au constatat faptul că autoturismul era condus de Iosif P., de 27 ani, iar în mașină se mai afla ca pasager G.V., de 17 ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș. Autoturismul acestora era folosit ca antemergător în asigurarea transportului ilegal de țigări.

La cercetarea terenului, în apropiere, a fost descoperit abandonat autoturismul VW Bora, lângă care se aflau mai multe colete cu țigări.

Cele două persoane împreună cu coletele au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 27.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

FOTO: Arhivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet