Marţi, 22 martie a.c., în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, s-a prezentat pentru a intra în ţară Ioan G., în vârstă de 66 de ani, din Satu Mare. Bărbatul conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Cu ocazia formalităţilor, poliţistul de frontieră a solicitat lucrătorului vamal efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi asupra autoturismului. Astfel, în mai multe plăpumi aflate în portbagajul masinii au fost descoperite 1.000 pachete de ţigări marca Priluki, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de aproximativ 4.500 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată de către lucrătorii vamali în vederea confiscării, şoferul a fost amendat de către lucrătorii Biroului Vamal cu 5.000 lei, iar autoturismul i-a fost reţinut până la plata amenzii.

*În seara zilei de 22.03.2016, în jurul orei 18.00, poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Valea Vişeului, aflaţi în misiune în zona de competenţă, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volkswagen, condus de Istvan B., în vârstă de 32 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit în pereţii laterali mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care persoana în cauză, împreună cu maşina, a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Astfel au fost descoperite, ascunse în pereţii laterali ai maşinii, 500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 4.500 lei.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe timpul cercetărilor s-a constatat faptul că autoturismul folosit a fost radiat din circulaţie din luna ianuarie fapt pentru care bărbatul mai este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

De asemenea, autoturismul marca Volkswagen a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

*Tot în data de 22 martie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vişeului, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control pe raza localităţii Petrova un autoturism marca Opel, condus de Ion B., în vârstă de 51 ani şi în care se mai afla Mirela B., de 30 ani.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit 303 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană pe care cele două persoane le aveau ascunse pe corp.

Acestea au declarat că intenţionau să transporte ţigările în localitatea Sighetu Marmaţiei în vederea comercializării.

Cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în cuantum de 500 lei fiecare, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 2.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit într-o anexă, ce aparţine unui imobil nelocuit de pe raza localităţii Crăciuneşti, patru colete care conţineau 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.800 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet